בזכות חשיפה מופחתת לחו"ל: אנליסט הוא גוף ההשקעות המנצח באפריל
מדיניות המכסים של טראמפ הפילה את וול סטריט באפריל; אנליסט חשוף ב-36% בלבד להשקעות בחו"ל לעומת ממוצע 49% של המתחרות; נהנה מזרימת לקוחות לקופותיו בהיקף של 1.7 מיליארד ש' מכספי מתחרים, וגם מתחילת 2025 הוא מוביל; במקום האחרון אלטשולר שחם שאיבד למתחרים באפריל נכסים בהיקף של 1.6 מיליארד שקל
חודש אפריל התאפיין בתנודתיות חדה מאוד בשוק ההון. מדדי המניות בארה"ב חוו רכבת הרים שאופיינה על ידי ירידות חדות במחצית הראשונה של החודש ועליות חדות במחצית השניה.
התנודתיות החדה התרחשה על רקע קביעת המכסים בארה"ב מול המדינות המקיימות עימה מסחר, שהביאה לצניחה במדדים - ומול ההנחה בשווקים שהגיעה לאחר מכן, כי המכסים יופחתו. התחזית אכן התממשה בימים הראשונים של מאי, עם הורדת המכסים לסין לשיעור של 30% בלבד, והקפאתם למשך שלושה חודשים.
התנודתיות וחוסר הוודאות הביאה לזרימה של הון, בעיקר כלפי הגופים שהצהירו בשנה האחרונה כי הם מגדילים חשיפה לשוק בישראל על פני ארה"ב.
כך, באנליסט שבו חשיפה יחסית נמוכה לחו"ל, קרן ההשתלמות שמנוהלת בחברת הגמל שלו לדוגמה, חשופה ב-36% בלבד להשקעות בחו"ל, לעומת ממוצע של 49% של המתחרות.
אנליסט נהנתה באפריל מזרימה של לקוחות בהיקף של 1.7 מיליארד שקל מכספי מתחרים שהגיעו לקופותיה. עד עתה בשנת 2025 אנליסט הוא הגוף אליו זרמו הכי הרבה לקוחות מהמתחרים, בהיקף של 6 מיליארד שקל.
אנליסט הוא גוף שעד לפני שלוש שנים ניהל קופות גמל בהיקף של פחות מ-20 מיליארד שקל. עתה הוא מנהל כבר נכסים בהיקף של יותר מ-60 מיליארד שקל. ב-12 החודשים האחרונים זינקה מניית אנליסט ב-161% והשווי הנסחר של בית ההשקעות הוא 1.1 מיליארד שקל.
במקום השני בגיוסים ממתחרים באפריל נמצאת חברת הגמל של מור, שגייסה לקוחות בהיקף של 800 מיליון שקל מהמתחרים.
מור הייתה המגייסת הגדולה בענף הגמל של השנים 2021 ו-2022 עם ניודים שנתיים של 18 מיליארד שקל ו-25 מיליארד שקל בהתאמה.
גם את השנים 2023 ו-2024 סיימה עם ניודים חיוביים, אך בהיקפים נמוכים יותר. מור גמל מציגה ניודים חיוביים של כמעט 1.7 מיליארד שקל מתחילת השנה, ובשל כך הפכה להיות החברה הרביעית בגודלה בשוק הגמל.
גם מיטב רשמה ניודים חיוביים של 600 מיליון שקל. מיטב גמל היא חברת הגמל השנייה בגודלה בישראל, עם נכסים בהיקף של כמעט 105 מיליארד שקל.
רק אלטשולר שחם הוא עם היקף מנוהל גדול יותר, של כמעט 126 מיליארד שקל. אלטשולר שחם איבד נכסים למתחרים בהיקף 1.6 מיליארד שקל באפריל, ואיבד 4.7 מיליארד שקל למתחרים מתחילת השנה. לפני יומיים אף פורסם כי 25 אלף עזבו את אלטשולר שחם ברבעון הראשון.
נתון מעניין נוסף נוגע לילין לפידות. מעבר הלקוחות לחברת הגמל של בית ההשקעות היה אפסי באפריל. זאת לאחר שהאחרון היה המצטיין בגיוס לקוחות מהמתחרים ב-2024, בהיקף 16 מיליארד שקל. הקופות של ילין לפידות מתאפיינות בחשיפה גבוהה יחסית לשוק האמריקאי.