סגור
העיתון הדיגיטלי
15.05.25
דולר דולרים כסף מזומן מט"ח מטבע חוץ
שטרות דולרים (צילום: רויטרס)

הדולר מתחזק אחרי הכרזת טראמפ; היורו יורד ל-4.01 שקלים

נשיא ארה"ב הביע אופטימיות בנוגע לשיחות הסחר מול סין - הדולר אינדקס קופץ ב-0.7% ל-100.6 נקודות; החלטת הפד להותיר את הריבית ללא שינוי דוחפת את הדולר בשווקים העולמיים; הבנק של אנגליה הוריד את הריבית ב-0.25%

הדולר מתחזק הערב (ה') אחרי שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ אותת על פוטנציאל להסכם סחר עם סין.
בשווקים העולמיים, בהמשך לעלייה במטבע האמריקאי אתמול בעקבות החלטת הפד (וההנחה שהריבית תישאר ללא שינוי לאורך תקופה ארוכה יותר): הדולר אינדקס - מול ששת המטבעות המובילים - עולה ב-0.7% ל-100.6 נקודות; היורו מאבד 0.7% ונסחר ב-1.123 דולר; הפאונד נחלש ב-0.2% ל-1.326 דולר אחרי הודעת הריבית באנגליה. ביפן קופץ הדולר ב-1.3% לרמה של 145.66 ין לדולר.
בשוק המקומי הדולר נסחר בסביבת 3.58 שקלים, היורו יורד ל-4.01 שקלים.
טראמפ הכריז הערב על מתווה הסכם הסחר עם בריטניה - ההסכם הראשון עם שותפת סחר של ארה"ב. טראמפ הודיע על ההסכם מהחדר הסגלגל, בשיחה טלפונית עם ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר.
מכס בסיסי של 10% יישאר על בריטניה, אך טראמפ ציין שמכס של 10% על בריטניה יכול להיות בטווח הנמוך של הסכמים עם מדינות אחרות בעתיד, ואמר ש"חלקם יהיו גבוהים בהרבה מכיוון שיש להם עודפי סחר עצומים".
טראמפ לא חשף את פרטי ההסכם, שעדיין לא נחתם. "הפרטים הסופיים מנוסחים כעת", אמר, "בשבועות הקרובים יהיה הכל סופי ומסוכם."
טראמפ הרים את תקוות המשקיעים כשאמר שהוא מצפה שהמשא ומתן האמריקאי "יעבור סוף שבוע טוב" עם סין במהלך שיחות הסחר הפותחות.
אתמול החליט הפדרל ריזרב להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, ברמה של 4.5%. היום הבנק המרכזי של אנגליה בהובלת הנגיד אנדרו ביילי הוריד את הריבית ב-25 נקודות בסיס, מ-4.50% ל-4.25%. ברקע, הנשיא דונלד טראמפ הודיע רשמית על הסכם סחר מקיף בין ארה"ב לאנגליה, שיבסס לדבריו את הקשרים בין שתי המדינות.
בריטניה היא הראשונה שמגיעה להסכם סחר עם ארה"ב מאז הכרזת המכסים – וההקפאה שלהם לטובת מגעים עם שותפות הסחר. "זה כבוד גדול שהממלכה המאוחדת היא הראשונה שאנו מודיעים עליה – יגיעו עוד הרבה עסקאות, אנחנו בשלבים רציניים של משא ומתן, תעקבו", כתב הנשיא ברשת החברתית שלו.

החלטת הפד

יו"ר הפד ג'רום פאוול אמר אתמול, בין היתר, כי "הסיכונים לעלייה בשיעור האבטלה ובשיעור האינפלציה גדלו מאז חודש מרץ, ואנחנו מעריכים שהעמדה המוניטארית הנוכחית ממצבת אותנו היטב להתפתחויות הפוטנציאליות".
עוד הוסיף: "הכלכלה שלנו במצב טוב. העלות של המתנה נוספת היא נמוכה. אני לא יודע כמה נידרש להמתין אבל נכון לעכשיו, ההחלטה הדי ברורה שלנו היא להתין ולראות".
אנליסט אליאנס-ברנשטיין אריק ווינוגרד (Eric Winograd) ציין כי "לפד לא דחוף לפעול, אם הוא יוריד ריבית מוקדם מדי מול הערפל של אי הוודאות סביב המכסים, האינפלציה והמדיניות הפיסקאלית, הסיכון יהיה גדול יותר ביחס לאופציה של הורדה בשלב מאוחר מדי".
הפגישות הבאות של הפד הן ב-18 ביוני וב-30 ביולי - נכון להיום לפחות, בסבירות גבוהה לא תהיה הורדה ביוני וההחלטה של יולי תהיה תלויה במידה רבה בשאלה האם ארה"ב הגיעה להסכמי סחר עם הכלכלות המובילות.
"פאוול למעשה סגר את הדלת על האופציה של הורדת ריבית בחודש יוני, באמירה שלו לפיה הפד יכול להמתין בסבלנות", אמר אנליסט רנסנס מקרו ניל דוטה (Neil Dutta), שלא ממש תומך בעמדה של הפד.
לדברי דוטה, בניגוד לעמדת הבנק המרכזי לפיה שוק התעסוקה נמצא במצב טוב, בפועל הוא מתקרר ונחלש, והותרת הריבית ללא שינוי לא מסייעת לו.
"הביקושים לעבודה נמוכים, השכר השעתי בהאטה, למה הפד חושב שהתעסוקה מתייצבת? זה לא יקרה, ובסופו של דבר תידרש תגובה במדיניות שלו".
גם ב-BMO קפיטל מאמינים שהורדת ריבית בפגישה הבאה של הפד יורדת מהפרק: "לא היה משהו בהודעת הריבית שהפתיע במיוחד, אף שהטון הזהיר כן הוביל לסיבוב של רכישות אג"ח אמריקאיות – אין בהודעה משהו שמרמז שהפד יהיה מוכן להורדת ריבית בפגישת הפד של 18 ביוני".
OSZAR »