בלעדי
האלוף במיל' גיורא איילנד מגייס 100 מיליון דולר לקרן דיפנס טק
איילנד מגייס את הסכום לקרן שתשקיע בחברות בתחום הביטחוני. בין היועצים: מפכ"ל המשטרה לשעבר קובי שבתאי ומנכ"ל רפאל לשעבר יואב הר אבן
בין הופעותיו הטלוויזיוניות התכופות, האלוף במיל' גיורא איילנד החל להופיע לאחרונה גם בפני משקיעים מוסדיים בארה"ב ובישראל. לכלכליסט נודע כי איילנד מגייס בימים אלה 100 מיליון דולר לקרן הון סיכון שתשקיע בחברות בתחום הביטחוני.
איילנד הצטרף באחרונה כשותף (GP) שלישי לקרן השקעות של אריה בן גיגי ואמיר ווייטמן, יהודים משוויץ, בשם שמפל קפיטל (CHAMPEL). במסגרת שמפל מוקמת כעת קרן חדשה שאותה מוביל איילנד ואשר תתמחה בהשקעות בחברות דיפנס. לשם כך צירף איילנד אל הוועד המייעץ של הקרן את יואב הר אבן, ששימש כמנכ"ל רפאל עד סוף 2024, ואת מפכ"ל המשטרה לשעבר קובי שבתאי. יועץ נוסף לקרן הוא ג'ון ספנסר, קצין בצבא ארה"ב שנחשב למומחה בעל שם עולמי בלוחמה אורבנית. ספנסר התפרסם בארץ לאחר שציוץ שלו שבו סיכם את הצפייה ב"סרט הזוועות" שמתאר את התקפת ה־7.10, הפך לוויראלי עם 14 מיליון צפיות מכל העולם.
איילנד, שהיה בעברו ראש אגף המבצעים וראש אגף התכנון בצה"ל וגם ראש המועצה לביטחון לאומי, פועל כבר 18 שנה בתעשייה הביטחונית במסגרת חברה פרטית שלו ובקרן בונים על ההיכרות הקרובה שלו עם החברות הביטחוניות בישראל ובעולם, דרכי העבודה שלהן והצרכים שלהן. מאז השחרור מצה"ל עסק איילנד ביצירת חיבורים בין סטארט־אפים שפועלים בשוק הדיפנס טק בישראל למשקיעים מחו"ל. כעת גם בקרן וגם איילנד עצמו מזהים, מצד אחד, את התיאבון הגדול לחברות דיפנס טק מישראל בעקבות ההצלחה במלחמה מול איראן והחידושים שיוצאים משדה הקרב בעזה. מהצד השני, לוחמים רבים שהיו במילואים חוזרים משדה הקרב עם רעיונות לפיתוחים חדשניים וזקוקים למימון, ויותר מכך לחיבור והכוונה בעבודה מול הממסד הביטחוני בישראל ומחוצה לה.
גורמים שמכירים את הקרן החדשה מציינים כי היא תפנה לתחומים "חרושים" פחות כמו, למשל, מערכות אוסינט, שעוסקות באיסוף מידע ממקורות גלויים וזוכות לפופולריות מחודשת הן על רקע פריחת הרשתות החברתיות והן בעקבות מגבלות חמורות, בעיקר באירופה, על פעילות של חברות סייבר התקפי. על פי הערכות, גיוס הקרן יושלם בחודשיים הקרובים ולאחר מכן איילנד יתחיל לרשום צ'קים של 2-1 מיליון דולר, כאשר הכוונה היא להשקיע אך ורק בחברות שכבר הוכיחו שיש להן מוצר עובד ורשמו מכירות ראשוניות.
לקרן יש כבר התחייבויות לחלק מהסכום, בעיקר ממשקיעים באירופה ובארה"ב, ובימים אלה מתחיל איילנד להיפגש גם עם משקיעים מוסדיים בישראל.
הקרן החדשה של איילנד מצטרפת לגל של קרנות הון סיכון ישראליות שהוקמו מאז פרוץ המלחמה ב־7.10 כדי למנף את הפיתוחים הצבאיים העדכניים להצלחה כלכלית ופיתוח תעשייה ייחודית שיכולה להידמות לסייבר בישראל. מוקדם יותר השבוע נחשפה בכלכליסט קרן קינטיקה, שמגייסת בימים אלה 150 מיליון דולר להשקעות בחברות דיפנס טק והצטיידה גם היא בשורת יוצאי צה"ל כשותפים לצד ועד מייעץ של אנשי צבא וממסד ביטחוני בארה"ב.
גם הקרנות המובילות מארה"ב שזיהו את התחום הביטחוני העלו הילוך בחיפוש השקעות בישראל ובראשן אנדריסן הורוביץ, סקויה, קרן ההשקעות של ה־CIA וקרן LUX, שהשקיעה לראשונה בישראל דווקא מאז תחילת המלחמה.