סגור
אלוף (מיל') יואב (פולי) מרדכי,
אלוף (מיל') יואב (פולי) מרדכי (צילום: מתפ"ש)

דרמה בפרשת קטאר-גייט: אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה בחשד לשוחד

מרדכי כיהן בעבר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים, ראש המנהל האזרחי ודובר צה"ל, ובמהלך המלחמה שירת בצוות בהובלת ניצן אלון שריכז את המאמץ להשבת החטופים. הוא נחקר באזהרה לפני מעט יותר מחודש - על רקע הדיווחים כי היה זה שפנה ליונתן אוריך וישראל איינהורן מטעם ממשלת קטאר

התפתחות משמעותית בפרשת קטאר-גייט: אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי, בעבר מתאם פעולות הממשלה בשטחים, ראש המנהל האזרחי ודובר צה"ל, נחקר באזהרה בפרשה בחשד לקבלת שוחד. כך פורסם לראשונה בחדשות 13. מתחילת המלחמה שימש אלוף במיל' מרדכי בתפקיד בכיר במטה החטופים של אלוף במיל' ניצן אלון - ולמעשה כיהן בתפקיד זה גם לאחר הפרסומים על מעורבותו עם הקטארים. הוא נחקר באזהרה לפני מעט יותר מחודש.
לאחר שחרורו מצה"ל, לפני שבע שנים, הצטרף מרדכי כשותף ודירקטור בחברת "נובארד", שהוקמה חודשיים קודם לכן. הוא שותף בחברה ביחד עם בכיר לשעבר במוסד, שגם שמו נקשר בפרשה. החברה ייצגה בשנים האחרונות את רפאל ואלביט ביוזמות לשיווק סחורה ביטחונית לממשלת קטאר - וניהלה מגעים בנוגע לעסקאות בקטאר גם עם התעשייה האווירית.
לפני חודשיים נטען כי בשל היעדר היחסים הרשמיים עם קטאר, מרדכי ובכיר המוסד לשעבר השתמשו בחברה זרה לצורך ביצוע העסקאות הללו - והיא גם שימשה להעברת התשלום ליונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בנוסף נטען כי מרדכי היה מעורב ביצירת ההיכרות בין הקטארים לאוריך ולישראל (שרוליק) איינהורן, יועץ לשעבר של נתניהו.
מחברת נובארד נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים. פעילותו במשך שנים עם מדינות שונות נעשתה בצורה רשמית, פומבית וחוקית לחלוטין. במסגרת זו גם קישור בין חברות ישראליות למדינות בהן הוא פועל באופן שאינו קשור למצב הביטחוני בישראל מאז 7 באוקטובר. חשוב להדגיש שמאז שמרדכי גויס למילואים לצורך קידום החזרת החטופים הוא אינו מעורב בפעילות עסקית כלשהי".

הרקע לפרשה - והחשדות

במסגרת "קטאר-גייט", נבדק החשד שמקורביו של ראש הממשלה פעלו לקדם אינטרסים של קטאר במהלך המלחמה ואף לפניה. מלבד אוריך, בפרשה נעצר גם דוברו של נתניהו לשעבר אלי פלדשטיין, שכבר שוחרר ממעצר מאז - אך עדיין נמצא במעצר בית בשל האישום נגדו בפרשת המסמכים הסודיים. כמו כן, איינהורן מבוקש לחקירה בישראל, והחשדות נגד השלושה הם מגע עם סוכן זר, שוחד, הפרת אמונים ועבירות מס. החשדות המיוחסים לאיש המוסד לשעבר, המקורב מאוד לאלוף במיל' מרדכי, הם שוחד, מגע עם סוכן זר והלבנת הון.
בתחילת מאי נחשף ב-ynet כי ביחידת להב 433 במשטרה נבדק מידע ולפיו היה קשר ישיר בין שניים מהמעורבים בפרשה לבין שירות הביטחון המסכל של קטאר, והם הופעלו לכאורה על-ידו באמצעות מילת קוד סודית. כמו כן, נודע אז כי במסגרת הפרשה תיגבה עדות ממרדכי, שקשור כאמור לאחד החשודים האחרים.
לאחרונה, התמקדה החקירה ב"נתיב הכסף הקטארי" - מי שילם, כמה, למי ובעיקר עבור מה. אוריך טען בחקירתו כי מקורם של תשלומים שנמצאו בחשבונו - בעבודות פרטיות שביצע עבור חברת "פרספשן" של איינהורן, אולם לטענתו הם אינם קשורים לקטאר.
פלדשטיין, שנמצא במעצר בית, ביקש שלשום מבית המשפט המחוזי בתל אביב לעיין מחדש בהחלטה להשאירו במעצר בית - בטענה ל"אכיפה בררנית" מול אוריך. לטענת פלדשטיין, יש להקל במעצר הבית שלו מאחר והתחזק החשד נגד אוריך ב"קטאר-גייט", בעודו משוחרר כבר מתנאיו המגבילים.
OSZAR »