שבוע הסטארטאפים
"חלק גדול ממחקר ה-AI של גוגל העולמית מתרחש בישראל"
ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל, אמר את הדברים באירוע שבוע הסטארטאפים של גוגל וכלכליסט. לדבריו: "אנחנו שמחים לעבוד עם גורמי ממשל על איך מייצרים AI יותר אחראי". לדברי דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "אנו מופתעים מכך ש-2024 הייתה שנה חזקה להייטק הישראלי. חשוב לנו לשאול איפה ישראל במרוץ על ה-AI"
"השנה החלטנו לתת לכנס שם שמסמל את המטרה המשותפת, את הרעיון של צעידה יחד, כשוק, כאקוסיסטם. אנו עוברים תקופה מאתגרת ברמה הכלכלית והמקומית, זו שנה וחצי של חלום בלהות, אבל כאשר אנו רואים מה קורה בעולם הטכנולוגי, ההייטק הישראלי, היזמות הישראלית, נותנים לנו מרץ קדימה והתלהבות". כך ציין ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל, עם פתיחת אירוע שבוע הסטארטאפים של גוגל וכלכליסט.
לדברי רגב: "מהפכת ה-AI נמצאת בחזית של גוגל כבר עשור. הרעיון מאחורי זה הוא ההנגשה של AI לכולם, לווא דווקא רק למפתחים או אנשי מחקר, אלא לכל אדם. היופי בחשיבה שלנו הוא ההשקעה בכל השכבות. יש לנו שכבה ראשונה שהיא שכבה של תשתית. ומעל שכבת התשתית חייבים מחקר מקיף, וחלק גדול ממחקר ה- AI של גוגל העולמית מתרחש בישראל. מעל התשתיות והמחקר יש מודלים וכלים, ואז יש כמובן מוצרים ופלטפורמות. גוגל כחברה מתבגרת, וגם מתקדמת בצורה פנומנאלית. מודל השפה שלנו, ג'מיניי, הוא מוצר הדגל שלנו בעולם ה-IA. מה שאותי מאוד מרגש הוא השקת ג'מיני 2.5, זהו מודל ייחודי המאפשר לנמק את דרך החשיבה דרך המענה, כלי שמאפשר להבין את דרך החשיבה שהמודל עשה, זה מודל שמאפשר להתפתח, הוא מציג גם יכולות קידוד וניתוח מתקדמות ויש אימוץ מטורף של המודל הזה על ידי 4 מיליון מפתחים. יש סטארט-אפים ישראלים רבים העובדים איתנו על אימוץ המודל".
לדברי רגב: "כיום יש לנו שבעה מוצרים עם מעל שני מיליארד משתמשים בחודש. גוגל מטמיעה את ג'מיני בכל שכבת מוצריה. וזו רק ההתחלה. ואם אנו מדברים על טכנולוגיה, כלי ה-AI שאני הכי אוהב הוא NOTEBOOK LM, אני משתמש בו לחקור דברים שאין לי עליהם ידע או זמן. ואני יכול אפילו לייצר פודקאסט ממידע שאני מזין אליו, שמאפשר לי להאזין במכונית לחומרים".
רגב: "AI גם מעלה הרבה שאלות, עלינו לזכור ש-AI פותח את עולם הבטיחות והביטחון ויש לנהוג בו באחריות. לכן אנו מאוד שמחים לעבוד עם גורמי ממשל אחראיים ולחשוב כל הזמן על איך מייצרים AI שהוא יותר אחראי".
לצד רגב הדגיש דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "אנו מופתעים מכך ש-2024 הייתה שנה חזקה להייטק הישראלי. אבל אנחנו ברשות החדשנות גם שואלים את עצמנו כל הזמן - מה אנו מפספסים? אחרי הכול, משהו השתנה בפרדיגמה העולמית. בעשורים האחרונים ההייטק הונע על ידי השוק הפרטי, אבל ב-2019 החל מרוץ חימוש טכנולוגי שמומן על ידי ממשלות, בתחומים כמו בינה מלאכותית, שבבים, דיפ טק. ואנו שואלים את עצמנו היכן ישראל נמצאת במרוץ הזה".
דרור בין, אירוע גוגל וכלכליסט
(צילום: קובי קואנקס, צילום ושידור: Streame)
לדברי בין: "העולם נחלק למדינות שהן יצרניות טכנולוגיה ומדינות שהן לוקחות טכנולוגיה. ישראל בצד של היצרניות, ובהקשר של מרוץ הבינה המלאכותית עלינו לשאול את עצמנו היכן אנו נמצאים. לדעתי, בצד של היצרנים ישראל במצב טוב מאוד. יש כ-2,200 חברות שהטמיעו AI, אנו מקום ראשון בעולם בצפיפות מומחי בינה מלאכותית. אך אני גם מודאג ממחסור במומחי בינה מלאכותית, והמחסור הולך וגדל".
עוד ציין בין: "בהקשר של "לוקחות הטכנולוגיה" -בהטמעה של בינה מלאכותית בישראל יש מקום לשיפור, כי בינה מלאכותית עומדת לשנות את כל תחומי חיינו. בינה מלאכותית תשנה את תחום העבודה בישראל, את החינוך, את הרפואה. יש הרבה עולמות תוכן שעומדים להשתנות בצורה דרמטית וכאן אני מאמין שעדיין איננו מוכנים. יש לבנות תרחישים. אני מקווה שהמדינה תתפנה לעסוק גם בזה גם בתקופה זו".