הקברניט, יומן מלחמה
עד כמה והאם בכלל פגענו בתוכנית הגרעין האיראנית
מלחמת איראן-ישראל: יומן המלחמה החדש של הקברניט - מדי צוהריים תקבלו עדכון על התקדמות הלחימה והשפעותיה, על מבצעי חיל האוויר ועל ההיגיון שמאחוריהם. והיום: האם באמת לא גרמנו נזק אמיתי לגרעין האיראני, כפי שנטען בחו"ל?
שלום, כאן הקברניט וברוכים הבאים ליומן המלחמה שלנו, בו תקבלו מדי יום תמונת מצב של עדכונים ופרשנות – כדי שתדעו לא רק מה קורה, אלא גם למה. כל המידע שתראו פה נשען על דיווחים רשמיים מאומתים - בלי הנפצות מטלגרם, ועל ניתוחים ברורים ברמת התכל'ס.
אתמול טענו מקורות זרים שלא הצלחנו להרוס אף מתקן גרעין למרות התקיפות הנרחבות – אך מי שטען, לא קרא נכון את השטח; בואו נסתכל ביחד ונראה מה קרה שם.
אתרי הגרעין האיראניים הם מטרות מורכבות עם אולמות, מעבדות ומכלולים למיניהם שנמצאים מעל ומתחת לקרקע; זאת לא הוליווד ואין איזה Death Star שאפשר לפוצץ בפגיעה אחת. כדי להשמיד מכלול גדול ומורכב, שמצריך גם סוגים שונים של אמצעים, צריך קודם כל לפתוח את השמיים ולהשיג עליונות אווירית: מצב בו ביכולתנו להפעיל כוח אווירי בחופשיות, בעוד לאויב אין איך להגביל זאת.
המלחמה מול איראן נבנתה כך מרגעיה הראשונים: התקיפות פגעו קודם במערך ההגנה האווירית כדי לצמצם את יכולות הגילוי וההנחיה של סוללות הנ"מ במדינה, באזורים בהם בחרנו לפעול. במקביל, פגענו גם בקצינים בכירים כדי לזרוע כאוס במטה האיראני.
ציד תשתיות הגנה אווירית הוא תורה מסובכת וחשאית ביותר, שמחייבת מודיעין מעולה, טכנולוגיית סנסורים וחימוש שאין להרבה חילות אוויר – וגם וניצוץ של יצירתיות, להונאה והטעיה שתפיל את האויב בפח ותגרום לו לחפש מטרות היכן שאין, או לחשוף את המשגרים שלו.
לצה"ל יש ניסיון נדיר בתחום, ששילב את לקחי מלחמת יום הכיפורים ואת הצלחת מבצע ערצב 19 של 1982 בו נוטרל הנ"מ הסורי בלבנון; אל רגע האמת מול איראן הגענו הכי מוכנים שאפשר, וקצרנו הצלחה אדירה. לאחר שאובטחו גזרות הפעולה, התחלנו בציד של משגרי טילים בליסטיים ופגיעה במכלולי הגרעין – ואותם עכשיו נוכל לתקוף שיטתית.
בקיצור, ברור שהם טרם הושמדו, המערכה אך החלה ועתה נוכל להשיג את המטרה הזו, בקצב ובצורה שתשלול יכולת פיתוח מהיר של נשק להשמדה המונית. קחו בחשבון שכמו עם סיכולים ממוקדים בעזה, גם כאן יקח זמן לגלות כמה חמור הנזק. ישנם תהליכי BDA (הערכת תוצאות תקיפה) ומחקר מודיעיני שיקבעו מה הרסנו ואיך זה ישפיע על תקיפת הרכיבים הבאים. ונזק בהחלט יש: לפי סאב"א, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, באתר הגרעיני איספהאן לבדו נפגעו מתקן המרת אורניום ומפעל לוחות דלק.
מה שכבר הושג ב-100% זה חיסול מדעני האטום הכי בכירים שם, החבר'ה שעשרות שנים בנו מאפס את פרויקט הגרעין. ונו, מדען עם ידע רלוונטי כזה מאוד קשה להשיג, אפילו למעצמות; יתכן שהחיסול לבדו ירחיק את איראן שנים מהפצצה. שימרו על עצמכם, היו עירניים, וננצח