אחזקות באג"ח ארה"ב: בריטניה עקפה את סין - לראשונה מאז 2000
לפי "פייננשל טיימס", שווי האג"ח האמריקאיות המוחזקות על ידי משקיעים סינים נפל ל-765 מיליארד דולר בסוף מרץ, ואילו שווי האחזקות של משקיעים בריטים טיפס ל-779 מיליארד דולר; כלכלנית: "סין מוכרת החזקות לאט אך בהתמדה, וזו אזהרה לארה"ב"
בריטניה עקפה את סין והפכה למחזיקת האג"ח הממשלתיות האמריקאיות השנייה בגודלה, אחרי יפן. זו הפעם הראשונה מזה קרוב ל-25 שנה ששווי החזקות האג"ח האמריקאיות של בריטניה גבוה משל סין, מהפך המייצג את השינוי המתמשך באופן ניהול העתודות הזרות של סין.
בפייננשל טיימס דיווחו כי שווי האג"ח האמריקאיות המוחזקות על ידי משקיעים סינים, כפי שמתועד על ידי הבנקים האמריקאיים, נפל ל-765 מיליארד דולר נכון לסוף מרץ, מ-784 מיליארד דולר חודש קודם לכן. לעומת זאת, שווי האג"ח שבידי משקיעים בריטים טיפס בקרוב ל-30 מיליארד דולר ל-779 מיליארד דולר, כך לפי נתונים שפורסמו ביום שישי. בעקבות כך, הפכה בריטניה למחזיקה השנייה בגודלה של אג"ח אמריקאיות. זו הפעם הראשונה שבריטניה עקפה את סין מאז אוקטובר 2000.
סין מצמצמת את החזקות האג"ח האמריקאיות שלה מאז טיפסו לשיא של יותר מ-1.3 טריליון דולר ב-2011. "סין מוכרת החזקות לאט אך בהתמדה, וזו אזהרה לארה"ב", אמרה אליסיה גרסיה-הררו, כלכלנית ראשית בנטיקסיס. "האזהרה נמצאת שם כבר שנים, זה לא משהו פתאומי - ארה"ב הייתה צריכה כבר לפעול בנושא".
עם זאת, ההערכה היא כי סין מחזיקה שיעור הולך וגדל של נכסים אמריקאיים באמצעות קרנות נאמנות חיצוניות, כמו יורוקליר בבלגיה וקלירסטרים בלוקסמבורג, שלא חושפות את ההיקף המדויק של ההחזקות שלהן. בדומה, העלייה בהחזקות הבריטיות אינה בהכרח משקפת את העתודות של המדינה עצמה. לטענת אנליסטים, היא משקפת את תפקידה של לונדון כמרכז פיננסים עולמי. "הנתונים הללו קרוב לוודאי משקפים עלייה באג"ח המוחזקות על ידי בנקים בינלאומיים, חברות המעניקות שירותי נאמנות בלונדון ואולי אפילו חלק מהפעילות של קרנות גידור", הסביר בראד ססטר, חוקר בכיר במועצה ליחסים בינלאומיים ולשעבר בכיר במשרד האוצר האמריקאי.
אנליסטים ציינו עוד כי הנתונים עוד לא מייצגים צעדים שנקטהסינים בתגובה למלחמת הסחר שבה פתח נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שכן הם מתייחסים לתקופה עד סוף מרץ כלומר לפני מכסי הגומלין שחשף ב-2 באפריל.