משבר פוליטי בתאילנד: בית המשפט השעה מתפקידה את ראשת הממשלה
ראשת הממשלה פאתונגתארן שינאווטרה הושעתה עד לסיום חקירה אתית סביב שיחת טלפון שהודלפה עם שליט קמבודיה. היא הואשמה שניסתה לרצות אותו לאחר תקרית בגבול שבו נהרג חייל קמבודי, ואף העבירה ביקורת על הצבא התאילנדי. בית המשפט העניק לה 15 ימים לספק ראיות התומכות בהגנה שלה
בית המשפט הגבוה בתאילנד השעה מתפקידה את ראשת הממשלה פאתונגתארן שינאווטרה (Paetongtarn Shinawatra), עד לסיום חקירה אתית בנוגע לשיחת טלפון שהודלפה עם השליט דה פקטו של קמבודיה הון סן.
פאתונגתארן מואשמת בהפרת הקוד האתי, ובית המשפט העניק לה 15 ימים כדי לספק ראיות התומכות בהגנה שלה. הפרשה נובעת ממחלוקת מתמשכת עם קמבודיה סביב הגבול המשותף למדינות. המחלוקת הועצמה ב-28 במאי, אז נהרג חייל קמבודי מאש תאילנדית. שיחת הטלפון המדוברת הייתה במסגרת המאמצים הדיפלומטיים שבהם נקטה ראשת הממשלה כדי לפתור את המשבר, אך ההדלפה של התוכן על ידי סן עצמו גררה ביקורת ומחאות נגדה.
הסיבה לכך היא שפאתונגתארן נתפסה כמנסה לרצות את סן. היא מואשמת שהשתמשה בטון כנוע ואף כינתה אותו "דוד" והציעה "לסדר" כל מה שהוא ירצה, זאת בנוסף לכך שהעבירה ביקורת על הצבא התאילנדי. ביום שבת השתתפו אלפי אנשים בהפגנה בבנקוק בקריאה להתפטרות שלה.
מפאתונגתארן לא התקבלה עדיין תגובה לפסיקת בית המשפט, אם כי אתמול אמרה כי תקבל ותציית לפסיקה, אף שהייתה מעדיפה שלא יפריעו להמשך העבודה שלה. סגנה סורייה ג’ואנגרונגרואנגקיט ישמש כראש הממשלה בפועל בזמן ההשעייה. לנוכח השערורייה המתגברת, אחת המפלגות המרכיבות את הקואליציה שלה התפטרה, והממשלה עלולה לעמוד בקרוב בפני הצבעת אי אמון.
גם ראש המשלה הקודם הועבר מתפקידו על ידי בית המשפט לאחר שהואשם בהפרה אתית. המשבר הפוליטי הנוכחי מגיע בתקופה שבה מתמודדת תאילנד עם האטה כלכלית. גובר החשש גם שהצבא התאילנדי, שנוטה להתערב בעת משברים פוליטים, יארגן הפיכה נוספת.
פאתונגתארן (38) נכנסה לתפקיד בשנה שעברה, אך רבים טוענים כי בעל ההשפעה האמיתית הוא אביה, ראש הממשלה לשעבר תאקסין שינאווטרה. עם זאת, גם הוא מתמודד עם בעיות משפטיות והשבוע החל המשפט שלו בגין העלבת המונרכיה. אם יימצא אשם הוא יעמוד בפני עונש מאסר של עד 15 שנים.