השקל מזנק: הדולר בשפל של כמעט שלוש שנים - מתחת ל-3.34 שקלים, היורו ב-3.93 שקלים
הדולר והיורו נחלשים ב-1% בשוק המט"ח המקומי; בשווקים העולמיים הדולר מציג עליות קלות לאחר דוח התעסוקה של יוני בארה"ב, שהיה טוב מהציפיות
השקל מחזק את העליות היום (ג') בשוק המט"ח: הדולר יורד ב-1% ונסחר ב-3.338 שקלים - רמתו הנמוכה ביותר מול השקל מאז אוגוסט 2022. היורו יורד ב-1% גם הוא, לרמה של 3.929 שקלים.
בשווקים העולמיים, לאחר התחזקות הדולר אתמול (ראו בהמשך): הדולר אינדקס (מול סל המטבעות) מטפס ב-0.2% ל-97.01 נקודות; היורו נסוג ב-0.2% לרמה של 1.177 דולר; הפאונד עולה ב-0.2% ל- 1.365 דולר.
דוח התעסוקה של חודש יוני בארה"ב הפתיע לטובה: מספר המשרות במגזר הלא חקלאי בארה"ב עלה בחודש יוני ב-147 אלף, בעוד בשוק ציפו לעלייה מתונה יותר של 111 אלף משרות.
שיעור האבטלה ירד ל-4.1%, אחרי 4.2% בחודש מאי ובניגוד לתחזיות שהיו לעלייה לרמה של 4.3%.
הדוח החזק הפחית את הציפיות לכך שהפדרל ריזרב יפחית את הריבית בקרוב. נכון לעכשיו, סוחרים בשוק מעריכים הסתברות של כ-93% לכך שהבנק המרכזי ישאיר את הריבית ללא שינוי בפגישתו בהמשך החודש.
מחר, חופשת יום העצמאות האמריקאי, המסחר בשוק המקומי שלנו יהיה מוגבל מאד, על פי וראות בנק ישראל - בין היתר לא יבוצעות העברות מט"ח ולא ייפתחו או ייסגרו חשבונות מט"ח. זאת מעבר למחזורים הנמוכים יחסית הנהוגים ביום שישי.
הדולר טיפס אתמול בשווקים העולמיים במקביל לירידה בתשואות אג"ח ארה"ב, בעיקר בשל הציפייה הגוברת לקצב מוגבר של הורדות ריבית - לאחר ההורדה הראשונה של הפד.
סקר התעסוקה של ADP שיצא אתמול רשם ביוני ירידה חודשית במגזר הפרטי, לראשונה מזה יותר משנתיים. הנתונים חיזקו את הציפיות להורדת ריבית בישיבת הפד של 17 בספטמבר.
הדולר אינדקס הגיב אתמול בעלייה של כמעט 0.5% מול סל המטבעות - עם עלייה חזקה במיוחד מול הפאונד. המטבע הבריטי נפל אתמול ביותר מ-1% ל-1.3559 (לפני שהתאושש מעט). במקביל, תשואת אג"ח אנגליה ל-10 שנים קפצה אתמול ב-20 נקודות בסיס עד ל-4.70% - העלייה היומית החדה ביותר מאז אוקטובר 2022, על רקע ההתנגדות לתקציב של שרת האוצר.
השרה רייצ'ל ריבס נאלצה תחת פוליטי לבטל חלק מהרפורמות המתוכננות בתחום הרווחה - בכלל זה קיצוצים בקצבאות - החלטה שפותחת חור בתקציב שממילא צפוי להגדיל את הוצאות הממשלה.
על רקע הלחצים הללו ריבס ממש דמעה אתמול בדיון בפרלמנט – כשמקביל גוברות הספקולציות בבריטניה כי היא תיאלץ לפרוש או שתפוטר. ראש הממשלה סטארמר הצהיר בהמשך הערב כי הוא תומך בריבס ובהמשך כהונתה – ושהיא לא הולכת לשום מקום. ההודעה החזירה את התשואה על האיגרת ל-4.61%.
"בהמשך הדרך יגיע כנראה המשבר הפיסקאלי, אלא אם יתקבלו החלטות קשות – כמו העלאות מסים", אמרו בחברת הגידור RBC BlueBay Asset Management, והוסיפו: "הכאוס שהיה אתמול בפרלמנט מלמד על דעיכת השליטה של ממשלת הלייבור על בית המחוקקים.
התקציב הקודם של ריבס מאוקטובר כבר הגדיל את ההוצאה הציבורית בשנים 2025-2025 בכמעט 100 מיליארד פאונד ביחס לזה של הממשלה הקודמת – והוביל להגדלת החוב ודחיפה באינפלציה" .