סגור
העיתון הדיגיטלי
18.05.25
הדמיית הקו הכחול קו כחול BRT רחובות רחפן רחוב הפועלים
הדמיית הקו הכחול ברחובות. רחוב הפועלים (הדמיה: עדי בואנו ארקפאקס)

משבוע הבא - עבודות על הקו הכחול ברחובות: שיבושים צפויים בכביש הראשי

מקטעים משמעותיים ברחוב הרצל יהפכו לאתרי בנייה, והנהגים ייאלצו למצוא דרכים חלופיות. פרויקט התחבורה הציבורית BRT בעלות של 2.9 מיליארד שקל יחבר בין קריית עקרון לתל אביב וצפוי להסתיים ב-2028

בשבוע הבא (יום שני, 19.5) יחלו העבודות על הקו הכחול BRT ברחובות ומקטעים משמעותיים על הכביש הראשי של העיר יהפכו לאתרי בנייה שיאלצו את הנהגים למצוא דרכים חלופיות.
העבודות על הקו הכחול הם חלק מהפרויקט הלאומי לקידום מערכת הסעת ההמונים - BRT (Bus Rapid Transit), רשת באורך 30 ק"מ שעלותה מוערכת ב 2.9 מיליארד שקל, שתחבר בין קריית עקרון, רחובות, נס ציונה, ראשון לציון ותל אביב וצפוי לשרת כ-110 אלף נוסעים ביום וכ-30 מיליון נוסעים בשנה, העבודות צפויות להסתיים ב 2028.
העבודות ברחובות יתקיימו בשני מקטעים עמוסים במיוחד ברחוב הרצל, במקטע שבין כביש 40 לרחוב שדרות הקיבוצים ובמקטע שבין רחוב הנשיא הראשון לרחוב המדע. כאשר הסדרי התנועה במקטעים ישתנו לעיתים תכופות, אך בכל רגע נתון יישמר נתיב אחד לכל כיוון, למעט עבודות לילה. עם זאת, למרות שאנחנו ימים ספורים לפני תחילת העבודות בעירייה טרם יודעים מה יהיו הסדרי התנועה המדויקים והודעה מפורטת תימסר בהמשך.
מערכת הסעת ההמונים BRT משלבת מערכות תחבורה קיימות, ומאפשרת גמישות בתפעול ושינוי בקווים במהירות, הודות לנתיב הבלעדי שעובד בדומה לנת"צים הקיימים בארץ, כאשר בקו הכחול מתוכננת מערכת שתפקח על הפעילות בזמן אמת. לשיטה גם חסרונות, זאת מאחר שעל מנת להקים את המערכת יש ליעד שטח לאורך כל הקו ובאזורים צפופים עם תכנון עירוני מיושן, כמו ברחוב הרצל ברחובות, זה יכול להתגלות כאתגר ולכן בנתיבי איילון מתכננים עבודות פיתוח גם ברחובות הסמוכים.
הנהגים למעשה יאלצו ללמוד דרכי נסיעה שונות לחלוטין, וכבר לא יוכלו לחצות את העיר על הציר המרכזי כפי שהיה נהוג עד כה. גם קיבולת הנוסעים של BRT נמוכה יותר מרכבות, אך גדולה יותר מאוטובוסים וכמובן שהתדמית הציבורית פחות 'זוהרת', אך ברחובות מקווים שבסיום העבודות רחוב הרצל ייראה כמו רחוב יפו בירושלים, מינימום רכבים, מקסימום תחבורה ציבורית ושפע של עסקים, הולכי רגל ורוכבי אופניים.
הקו יעבור בצומת בית דגן, המכון הוולקני, בניין עיריית ראשון לציון, מחלף ראשונים, ספורטק נס ציונה, קניותר, פארק המדע, מכון ויצמן, המרכז הרפואי קפלן, צומת ביל"ו ותחנות רכבת ישראל בראשון לציון ורחובות. לאורך תוואי הקו מתוכננות גם סלילת 15 ק"מ של צירי העדפה לתחבורה ציבורית לכל כיוון, סלילת 15 ק"מ של שבילי אופניים והקמת 44 תחנות חכמות ונגישות. בין היתר ישודרגו כל התשתיות בתוואי הפרויקט כולל הטמנת רשת החשמל, שדרוג ושיפור המדרכות, תאורה מתקדמת, פיתוח נופי, שתילת עצים.
מערכת הסעת ההמונים - BRT פועלת על בסיס עדיפות ברמזורים במטרה לאפשר לקווי האוטובוס תדירות נסיעות ולוח זמנים מדויק ואמין. את בניית תשתית הקו כולו, יובילו שלוש חברות קבלן שזכו במכרז, כאשר כל חברה אמונה על ביצוע עבודות הקמה בחלק מהתוואי: קבוצת מנרב בתוואי הקו בעיר ראשון לציון, חברת שפיר הנדסה בתוואי הקו בעיר רחובות וקבוצת אורון אחזקות והשקעות בתוואי העיר נס ציונה.
OSZAR »